Articole

Top 6 cărți de pe Wattpad

Majoritatea am auzit de platforma Wattpad, unde scriitorii amatori își pot descoperi și exersa talentul. Iar pentru cei ce nu au auzit, le voi explica foarte simplu. Wattpad este o aplicație destinată tuturor, unde oricine poate scrie și poate citi cărți ale altor persoane. Citesc de cam 4 ani pe această platformă, unde am întâlnit oameni minunați, motiv pentru care, dacă nu aveți cont, vă îndemn să vă faceți.

Din păcate, în ultima vreme Wattpad-ul este asaltat de unele povești clișeice și nescrise gramatical corect. Dar nu despre asta o să vorbim. Vă voi prezenta câteva cărți care pe mine mă încântă și pe care le citesc cu sufletul la gură atunci când autorii publică câte un nou capitol.

1. Casa celor morți de Farrah Hale

Gen: Fantezie, Dragoste

Încep prin a spune că toate cărțile ei sunt geniale și le recomand din tot sufletul. Personajele sunt foarte complexe și bine construite, iar acțiunea este neașteptată și mereu alertă. M-am îndrăgostit de protagoniști imediat, în special de Joceleine – cu care am empatizat pe tot parcursul carții. Dacă vreți o doză de aventură, vampiri, vârcolaci, vrajitori și multe altele, nu ezitați să încercați să citiți măcar un capitol. Mai multe vă las să descoperiți chiar voi dacă descrierea v-a fermecat.

Linkul cărții: https://my.w.tt/6f9gicDemW

2. Seria Chandler de Lexi B. Newman

Gen: Dramă, Dragoste

Este doar una din seriile autoarei pe care am îndragit-o enorm. Dacă preferați romanele de dragoste piperate, cu puțină dramă, poveștile scrise de ea nu au cum să vă dezamăgească. Fiecare situație este unică, protagoniștii se lovesc de multe încercări care fie îi vor apropia, fie despărții. Rămâne să descoperiți chiar voi care variantă li se potrivește mai bine. Dragostea va fi pusă la încercare și oare se va transforma în ură? În cărțile lui Lexi nimic nu este ceea ce pare, iar secretele și răsturnările de situație le vor pune bețe în roate celor două personaje.

Linkul cărții: https://my.w.tt/5gBJXSN7OY

3. Porțile din Arret de Farrah Hale

Gen: Dragoste, Fantezie

Simțeam că nu este corect să nu o pun și pe aceasta, deși mai sus a fost tot o carte de-a ei, atât de mult mi-a plăcut și această serie. Acțiunea este alertă, neașteptată, împletită cu o poveste de dragoste cu năbădăi, să zic așa. Nici de data aceasta autoarea nu iși iartă personajele și le trece prin iad pentru a obține ce își doresc, pedepsindu-le atunci când greșesc. Madeleine este un alt personaj ce vă va fura inima, alături de galantul ei Xaquir. Povestea plină de încurcături a celor doi o veți afla doar citind cartea.

Linkul carții :https://my.w.tt/znim5VP8OY

4. CERCURI INTUNECATE: Pierduta timp de sapte vieti de DelilahSmoke

Gen: Fantezie, Dragoste

Am citit prima variantă a cărții, atunci când autoarea era la început de drum. Dar si atunci, ca si acum, am considerat că merită un loc în inima mea. Am plâns, am râs și am empatizat mereu cu Angela, protagonista acestei carți care, deși o mai dă uneori în bară, ar face orice pentru a-și apăra prietenii si familia, și credeți-mă nu este deloc ușor. Este o fire curajoasă, care m-a inspirat de-a lungul timpului. Povestea de dragoste dintre ea și Adam, nu este cea mai comună, dar este specială tocmai de aceea.

Linkul cărții: https://my.w.tt/qMJm47UcPY

5.Ordinul vrăjitoarelor- Regina Lumii de Dincolo de Merlan Alex

Gen: Fantezie, Dragoste

Povestea este scrisă din perspectiva a trei personaje diferite, atât din punct de vedere moral, cât si fizic. Cei doi protagonisți, Carter si Derek, sunt prinți exilați de proprii tați, care se urăsc cât se poate de mult, însă depind unul de altul chiar dacă nu o recunosc. Dar, atunci când Irina apare în peisaj și le strică planurile, aducând cu ea speranță, toți trebuie să se conformeze. Cum se vor descurca cei trei și dacă se vor pune de acord în ciuda sentimentelor negative dintre ei, aflați doar citind.

Linkul cărții: https://my.w.tt/A3eXRo0dPY

6. Tărâmul din Scântei și Fum de reexist

Gen: Fantezie, Dragoste

Deși voiam să scriu doar despre cinci carți, în timp ce căutam altele am gasit-o și pe aceasta, care m-a captivat imediat ce am citit descrierea. Citisem doar un capitol si deja știam că o să o adaug topului. Autoarea are un fel minunat de a descrie, care te prinde în mreje și nu te plictisește. De asemenea, ideea cu Yin și Yang mi s-a parut genială, deoarece nu o mai vazusem până acum. Aldercy trece prin multe peripeții si vă sugerez să o însotiți într-o lume nouă, de poveste.

Linkul carții: https://my.w.tt/XcCvkmKePY

Sunt foarte multe cărți bune pe Wattpad, dar acestea au fost cele mai recent citite de mine sau cele ce mi-au ramas adânc întipărite în inimă. Sper ca măcar una dintre ele v-a atras si vouă atenția și aștept cu nerăbdare părerea voastră.

Dacă veți dori, voi face înca un articol cu alte cărți minunate ce merită citite, poate din alte genuri literare, fiindcă acum m-am cam axat de fantezie și dragoste, exceptând seria cu numarul 2. Sunt deschisă la sugestii, iar, în cazul în care voi primi destule, voi face un articol separat cu părerea mea legată de cărtile alese de voi. Ne auzim data viitoare, până atunci, lectură plăcută și un concediu minunat!

Este posibil să îți placă și

1 Comment

  1. Peptu Petronela says:

    Casa celor morți de Farrah Hale pare interesată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *