Recenzii

Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic – Recenzie

|Titlu: Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic

|Autor: Iulia Dobre-Trifan

|Anul apariţiei: 2019

|Editura: Pragmatic Publishing

|Număr de pagini: 314

|Disponibilă: aici!

Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic – Recenzie

Rareori citesc cuvântul înainte al unei cărți, preferând să trec de obicei direct la “acțiune”. Ei bine, Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic m-a surprins încă din primele rânduri și nu am putut să nu parcurg rândurile scrise cu atâta grijă de profesoara autoarei – Iulia Dobre-Trifan – din școala generală.

Am simțit emoția și nostalgia unui dascăl mândru de învățăcelul lui, sentiment ce mi-a sugerat că am o mulțime de lucruri de deprins pe parcursul paginilor. Te las pe tine să descoperi în cele ce urmează dacă mi-au fost sau nu înșelate așteptările.

“Deși este firesc și uman să prețuim propriile valori, deși învățăm timp de mulți ani din variate sisteme sociale și culturale să judecăm, să respingem sau să ținem la distanță ce este diferit de noi sau de ce cunoaștem, a ne deschide către alte perspective, alți oameni, alte moduri de a acționa, de a gândi și de a simți, poate fi o călătorie extraordinară de cunoaștere!”

Eram pregătită după aceea să intru în “pâine”. Știam că mi-am asumat să citesc o carte destul de tehnică, recomandată oamenilor aflați în general în funcții de conducere sau cu aspirații de a se cunoaște mai bine pe ei înșiși, precum și modul în care acționează cei din jurul lor. Totuși, am fost impresionată să constat că nu m-am lovit de un limbaj greoi, inaccesibil majorității persoanelor.

Din contră, orice termen ar putea fi considerat dificil de înțeles este explicat cu mare atenție de Iulia, care nu a lăsat absolut nimic la voia întâmplării. Acesta este și motivul pentru care începem călătoria prin tainele coachingului executiv pragmatic alături de ea… chiar aflându-i povestea.

Nu intru în detalii, dar țin să menționez că e tare interesant să afli cum o absolventă de Drept și Inginerie și-a îndreptat cu curaj pașii spre o cu totul altă direcție. Am reușit astfel să creez o legătură cu omul din spatele cuvintelor încă din primele pagini, ceea ce nu mi s-a întâmplat cu cărțile sau cursurile de dezvoltare personală parcurse până acum. Am continuat drumul din acel punct împreună cu o prietenă, iar asta a ușurat enorm întregul proces.

După ce am trecut cu conștiinciozitate peste elementele unui coach executiv – centrat pe acțiune – (mi-am dat seama că mi-ar plăcea mult să fiu unul) și ce reprezintă mai exact un client care beneficiază de serviciile acestuia, am trecut la partea “distractivă” (sinonime: punctul culminant, complicată, interesantă – alege-l pe cel care ți se potrivește).

Autoarea fondatoare ProgSquad ne pune în față 4 mari provocări din coachingul executiv pragmatic: recunoașterea / aprecierea, controlul, resursele și unicitatea. Datoria unui coach este de a jongla cu ele și a ajuta clientul să obțină echilibrul necesar în diverse momente. Cuvântul cheie e “ajutor”, pentru că un coach bun nu-ți va spune niciodată ce să faci, ci îți va prezenta diferite posibilități. Doar tu poți și ai dreptul să alegi în ce direcție anume te îndrepți.

“Pozitivitatea realistă înseamnă a privi problemele ca pe oportunități sau provocări. O problemă nu reprezintă ceva grav și amenințător, ci un prilej de a obține noi rezultate, deci o oportunitate, sau o ocazie de a își testa și extinde limitele, deci o provocare.”

Fiecare provocare vine la pachet cu câte o poveste în care e imposibil să nu te regăsești sau pierzi, un quiz ce îți va da serioase bătăi de cap ca să răspunzi cât mai autentic (nu te minți decât pe tine, până la urmă) și tot felul de explicații ce te vor pune pe gânduri.

Știam că am probleme cu controlul, ca să zic așa. Ok, ok, sunt obsedată de-a dreptul de el, dar hai să păstrăm secretul. Cert e că mi s-au pus la punct unele aspecte referitoare la acest subiect și am făcut o mult mai bună corelație între el și încredere. Nu e întotdeauna atât de greu de obținut pe cât am putea crede cea din urmă.

Am aflat și alte lucruri poate surprinzătoare despre propria persoană, iar la unele încă meditez. De exemplu, știai că echilibrul nu e neapărat calea de mijloc? Câteodată e suficient să te joci cu extremele în funcție de circumstanțe.

Nici cu resursele personale nu e mai simplu. Am avut senzația că le știam, dar totodată îmi erau străine: vreau, știu, pot. Îți sună cunoscut?

“Departe de a fi simplă sau lipsită de priorități, provocarea resurselor este despre a echilibra, în permanență, ceva ce nu va fi niciodată suficient – resursele – pentru a crea ceva ce va deveni, în permanență, mai clar, mai frumos și mai solicitant, proporțional cu succesul: intenția creatoare.”

E o carte de dezvoltare personală și profesională pentru adulți colorată și veselă, astfel încât conceptele nu sunt plictisitoare, ba chiar te atrag mai mult. Pragmatic Publishing se ocupă doar cu cărți de dezvoltare personală de calitate, care își merită banii și timpul investit.

Provocări și echilibru în Coaching Executiv Pragmatic spune o poveste, pe a ta și pe a omului care poți deveni. Schimbarea e în fiecare dintre noi, important e să îi dăm voie să își facă măcar din când în când simțită prezența. Teama e normală, dar cu un coach executiv alături totul devine imediat mai ușor. Aruncă o privire pe site-ul ProgSquad și fă-ți o impresie despre ce vorbesc!

Dana Mierluț

Eu sunt Dana și am 23 de ani în buletin, dar vreo 12 dacă ne luăm după minte, voce și înfățișare. Detalii!
Legat de partea profesională, sunt absolventă a Facultății de Științe Economice din Oradea și actuală masterandă. Numerele ar putea fi viața mea, însă, din fericire, cărțile nu le dau voie. Sunt o visătoare incurabilă în timpul liber, ca să nu mai spun zăpăcită și prietenoasă. Dacă nu sunt plecată la vreun proiect de voluntariat sau internship/curs, cel mai probabil mă găsiți cu o carte în mână. Îmi place și să scriu, fie că e vorba de recenzii, de povești sau de orice îmi trece prin minte.

Este posibil să îți placă și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *