Interviuri

Interviu cu Laura Hartte

Laura Hartte scrie despre iubire, punând virgule în spațiul lăuntric al ființei. Tânără și visătoare, autoarea cărții ,,Puls în alb și negru” a realizat o lume guvernată de cel mai profund sentiment uman, iubirea. Cartea ei poate să fie achiziționată cu un click aici! 

Vă invit să o descoperiți pe Laura prin acest interviu!

Cine este Laura Hartte?

❝ Laura Hartte e fiecare cuvânt pe care îl veți găsi în cărțile ei. Fiecare personaj și fiecare literă. Laura Hartte e o tânără care crede că nu există imposibil și care muncește enorm pentru visurile ei. ❞

Dacă nu mă înşel, eşti elevă în anul terminal al liceului. În acest sens: ce facultate doreşti să urmezi?

❝ Încă încerc să-mi dau seama cum a aflat toată lumea informația asta despre mine. Cât despre facultate, m-am implicat în numeroase proiecte, naționale și internaționale, până la momentul acesta și am făcut foarte mult voluntariat, așadar am foarte multe oportunități pentru viitor, iar eu voi alege ce este cel mai bine pentru mine. ❞

Ce faci în timpul liber?

❝ Fiind o persoană organizată, încerc din răsputeri să îmi fac întotdeauna timp pentru mine. Amuzant  este că până și în „timpul liber” muncesc, editez un capitol, scriu altul, dar am și momente în care îmi place să citesc sau să mă plimb fără să mă gândesc la altceva.

„Puls în alb şi negru” este un titlu sugestiv. Cum l-ai ales? Restrânge ideea textului?

❝ Dorindu-mi un titlul care să vorbească cititorului de la sine, nu a fost ușor să aleg „Puls în alb și negru” pentru că mi-am dorit să se ridice la nivelul romanului pe care l-am scris. Însă, odată ce am hotărât zona pe care o voi aborda și am creionat cu atenție personajele, am știut că am nevoie de un titlul cu rezonanță, iar „Puls în alb și negru” nu doar că își poate găsi atâtea interpretări, dar este și o punte între mine și cititorii mei, o punte care, odată trecută, te lasă să te scufunzi într-o lume guvernată de întuneric, îți permite să cunoști un suflet prins între contradicții și, de ce nu, chiar să te identifici cu el. ❞

Am observat prezența cuplului înger-demon și a unui spirit rebel, Noah, cu trăiri intense. Cum ai construit acest personaj? Te-ai inspirat de undeva?

❝ Ca autor, cred că îți rupi sufletul în mii de bucăți ca să poți da naștere personajelor tale.Noah e doar una dintre acele bucăți ale sufletului meu căreia am ales să-i dau un nume.  Și este, așa cum am declarat în nenumărate rânduri, până la un punct, un personaj reflector.

În cât timp ai scris cartea? A fost un proces de lungă durată? Ai ținut proiectul secret sau l-ai făcut public?

❝ Un proiect de genul acesta necesită timp, implicare, seriozitate și pasiune. Ca să-mi citez propriile scrieri „pentru a crea mult, trebuie să simți mult”. Iar eu am avut o perioadă în care am simțit enorm, așa că pe parcursul unui an am ales să pun acele trăiri sub forma romanului pe care îl citiți acum. „Puls în alb și negru” este cel mai drag proiect al meu, tocmai de aceea am ales ca, până la momentul publicării, doar un cerc restrâns de oameni să știe despre el.  Am fost norocoasă și am avut o echipă implicată care m-a ajutat enorm, iar împreună am reușit să facem în doar un an ceea ce mulți credeau imposibil. Am luat un manuscris și l-am publicat, fără a ne permite să petreacă vreo clipă uitat într-un folder.

Cum s-a schimbat (dacă s-a schimbat) percepţia ta asupra iubirii din clipa în care ai scris prima literă până când ai adăugat punctul final?

❝ Percepția mea asupra iubirii nu s-a schimbat pe parcursul scrierii acestui roman, iar motivul este unul simplu. Am scris despre iubire așa cum o simt eu, intens și irevocabil. Povestea dintre Noah și Collene, încrederea pe care au unul în celălalt, profunzimea sentimentelor lor nu au făcut decât să-mi întărească concepția că iubirea adevărată e doar o dată în viață și trebuie să lupți pentru ea. Sunt o romantică incurabilă și da, cred în acel suflet pereche, iar cuplul pe care eu l-am creat sper că va demonstra și altora că acest gen de iubire există cu adevărat. Pentru că frânturi de realitate se găsesc mândre în relația dintre protagoniști.

Cum a fost primită cartea de către colegi, cadre didactice, familie, etc. ? Cum ai putea descrie lansarea în câteva cuvinte?

❝ Am învățat multe odată ce am început să lucrez la romanul acesta, dar cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să nu am așteptări. Fiind conștientă că aveam să introduc în literatura română o nouă temă – dubla personalitate, am fost într-o permanentă stare de incertitudine și asta pentru că nu existau tonuri de gri. Putea ieși foarte bine sau nu putea ieși deloc. Așa că am renunțat la așteptări. Și cred că am făcut foarte bine, pentru că modul în care a fost primită cartea a fost copleșitor.  În doar o lună de zile, sute de oameni au aflat cine e Laura Hartte și mi-au citit romanul, iar asta e minunat.

Cunoscuții mei au primit cartea cu brațele deschise. Colegi și profesori, familie, toți au fost la evenimentul de lansare și m-au susținut. Să descriu ziua aceea în doar câteva cuvinte îmi este greu, pentru că ce s-a întâmplat acolo nu a fost o simplă lansare de carte. Îmi place să cred că au fost două ore în care s-au legat destine. Dar de dragul cititorilor mei, o să încerc să fac un mic rezumat… Șaptezeci de oameni, stoc epuizat, muzică bună, lacrimi de fericire, concursuri, zeci de întrebări, WOW.

Poţi să ne trimiți un citat care are o semnificaţie aparte pentru tine ? Ce semnifică el?

❝ Citatul care înseamnă cel mai mult pentru mine este dintr-o carte nepublicată încă. Consider că odată citit, atinge exact unde trebuie și tocmai de aceea voi alege să nu-l comentez.  Iar acesta este: „Am murit nopți la rând și a doua zi cuceream lumi.”

Cum a evoluat povestea din carte? Consideri că ai trăit povestea?

❝ Eu nu scriu lucruri în care nu cred. Și ca să le cred, trebuie să le trăiesc. Și fac asta cu fiecare personaj de-al meu. Respir odată cu ei, plâng odată cu ei, iubesc și râd. Povestea a evoluat așa cum a fost firesc, uneori fiind influențată mai mult sau mai puțin de trăirile mele, însă în final a ajuns în cea mai bună formă a ei.

Ce planuri ai pentru viitor? Ce te vezi făcând peste zece ani?

❝ Obișnuiam să spun că vreau să schimb lumea, dar acum îți voi cere să mă întrebi din nou peste zece ani.

Dacă ai putea schimba un singur lucru din acest Univers infinit, ce ai schimba?

❝ Eu, ca om, și toți cei dragi mie suntem rezultatul acestui Univers. Dacă aș schimba ceva, înseamnă că oamenii pe care îi iubesc nu ar mai fi la fel. Că eu nu aș mai fi la fel. Având în vedere lucrul acesta, nu aș vrea să schimb nimic. Sunt ceea ce sunt tocmai pentru că lucrurile au fost în modul în care au fost și nu aș vrea să fiu altcineva.

Ce mesaj doreşti să transmiți cititorilor tăi?

❝ Mulțumesc pentru tot! Pentru fiecare mesaj, reacție, comentariu. Mulțumesc pentru susținerea necondiționată și pentru nerăbdarea de care dați dovadă în ceea ce privește volumul doi din seria „Puls în alb și negru”. Mulțumesc că sunteți! Atât. Mă înclin în fața voastră!

Descrierea cărții:

Demonii pot fi salvati de ingerii potriviti…

 Noah Mayhem este un tanar cu o viata aparent perfecta, dar cu trairi intense care ii macina sufletul. Crescut si educat intre cele doua extreme, decizia lui a fost intotdeauna grea. A fost nascut de un inger si pentru un timp a iubit lumina, dar a crescut fiind educat de diavol. Si desi este ingrozit de intuneric, atractia pe care o simte pentru demonic este incontestabila. Tulburarea psihica de care sufera il izoleaza de tinerii de varsta lui, il maturizeaza inainte de vreme si il face sa priveasca lumea ca pe propriul lui iad. Noah este convins ca ingerii se nasc in infern si sunt condamnati sa traiasca in rai, dar toata viata ravnesc sa se intoarca acasa. Se indragostesc de demoni si cad.

Collene Myers a cazut… 

Viata ei se schimba atunci cand se indragosteste de Noah, baiatul care a suferit atat de mult incat a simtit nevoia sa-si intipareasca durerea pe trup. Este hotarata sa-i demonstreze ca nu exista rana pe care iubirea sa nu o poata vindeca. Dar va fi iubirea lui Collene suficient de puternica pentru a inchide rani?

Clara

Fiecare materie din jur manifestă trăire, emoție, viață, iar eu am învățat să le respect simțirile. Ador să mă întorc în trecut, citind cărți despre el şi să descopăr lucruri noi, vizualizând viitorul trecutului. Splendidul este în noi, aşa cum se regăseşte peste tot, dar ochii ar trebui să îşi deschidă suflarea căci sunt orbi la strălucirea deplină a astrului.
행복은 이미 완성된 것이 아니라, 당신의 행동으로부터 오는 것이다.

Este posibil să îți placă și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *