Recenzii

DUCELE DE CASTLE – Fiica regelui

Titlu:  Fiica regelui

Autor: Alina Cosma

Nr. pagini: 246

An apariție: 2015

Editură: Primus

Disponibilă: aici!

RECENZIE

Recunosc, este prima mea întâlnire cu stilul de scriere al autoarei Alina Cosma. Când am primit cartea spre recenzie, eram uşor sceptică şi mi-a fost teamă că nu o să mă atragă. Dar am descoperit o scriitoare romantică, ce atrage cititorul încet încet în poveste.

Ducele de Castle este o serie ce cuprinde două cărţi – Fiica regelui şi Tratatul de pace, serie romantică cu iz istoric scrisă de Alina Cosma.

Acţiunea primei cărţi este plasată la începutul secolului al XV-lea, în regatul Lycaste, după moartea regelui Ferdinand şi înscăunarea fiului acestuia pe tron. Numai că această înscăunare nu este văzută cu ochi buni și regatul este zdruncinat de lupte interne pentru putere, o instabilitate politică şi administrativă puternică.

Alexandru este comandantul suprem al oştilor regale, un bărbat destul de tânăr pentru această funcţie, dar care este respectat de soldaţii şi apropiaţii săi pentru bunătate şi corectitudine.

În urma unui raid, descoperă în temniţa unui castel o făptură murdară şi flămândă ce o va trimite la propiul castel pentru interogatoriu, înţelegând că tânăra trebuie să fie importantă, din moment ce este ţinută prizonieră şi legată cu lanţuri.

Miriam, personajul nostru feminin, este o fată răpitor de frumoasă, inocentă, ce îşi doreşte să trăiască simplu, însă originea ei o urmăreşte constant.

Cartea dezvăluie o iubire ce se naşte treptat, şi creşte, ajungând să acapareze inimile celor două personaje într-o clipă în care iubirea este ultimul sentiment de care ar avea nevoie.

Miriam este mereu pe fugă, încercând să fugă înclusiv de la castelul lui Alexandru, un castel în care găseşte protecţie şi siguranţă. Dar oare pentru cât timp?

Mi-au plăcut teribil tachinările dintre cei doi create de autoare, ajungând să îndrăgesc aceste dispute şi să le savurez cu mare drag.

Schimburile acestea de replici, naivitatea lui Miriam, bunătatea, lupta pentru siguranţă şi pentru protecţie îi va apropia pe cei doi şi le va oferi un nou motiv pentru a lupta – dragostea.

Cum va putea să meargă la bal şi să nu se emoţioneze când se va apropia de el? Trebuia să se obişnuiască cu prezenţa lui. Se îndrăgostise de el înainte de a fugi de fratele ei! Oare el ştia?

Un prinţ renegat de propria familie, protejează şi iubește o prinţesă ce nu îşi doreşte această moştenire. Dar oare Alexandru nu îşi doreşte să ajungă rege prin intermediul ei?

Ei bine, dacă Miriam este sora regelui, iar asta o pune la tot pasul în pericol, nu l-am înţeles iniţial pe Alexandru, când tot insista să spună cine este Miriam – punând-o astfel şi mai mult în pericol, dar totodată şi pe el însuși. Doar el o protejează de asasini trimişi de rege să o ucidă. Şi atunci de ce ia asemenea decizii?

Şi nu numai eu l-am suspectat pe Alexandru de gânduri de parvenire, chiar şi propria sa familie îl suspectează. Dacă iubeşti o persoană, dar dezvăluirea identităţii sale va duce la despărţirea voastră şi la multiple atacuri asupra vieţii ei, de ce să o mai faci? Ca regină, fata va trebui să accepte o căsătorie aranjată cu o persoană de rangul său, care să o ajute să păstreze graniţele ţării, o căsătorie care să consolideze regatul.

Cu toate acestea, Miriam, inocentă şi naivă, îl apără, reuşind să vadă direct în inima ducelui, în frământările şi incertitudinile acestuia. Ea îl va apăra în faţa propriei familii şi a întregii lumi.

– Când m-a găsit în acea pivniţă, eram într-o stare deplorabilă. Habar n-avea cine sunt.I-am spus doar de părinţii care m-au crescut. Nu şia nici măcar cine era acea femeie în pivniţa căreia eram închisă.Nu a bănuit nimic. Într-o zi am fost atacată de trei barbari în pădure.M-a apărat, fără să stea pe gânduri şi aproape şi-a pierdut viaţa! O necunoscută încăpăţânată, care nu asculta de nimeni!

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură minunată şi uşoară înainte de sărbătorile de Crăciun. A fost lectura de care aveam nevoie, o poveste de iubire ce se naşte treptat şi în care protagoniştii trebuie să lupte atât contra obstacolelor exterioare, cât şi cu cele interioare.

Dacă la început Alexandru era bărbatul puternic ce apără o fiinţă neajutorată (care leşină cam des), spre finalul cărţii lucrurile se schimbă, iar Miriam va fi cea care va lupta intens pentru iubirea lor şi pentru ce este mai important în viaţa fiecărui om.

E o carte pe care o recomand tuturor cititoarelor romantice ce au nevoie de o lectură romantică cu iz istoric – în care avem cavaleri neînfricaţi şi fecioare inocente aflate la ananghie.

Mulţumesc editurii pentru această carte şi abia aştept să citesc următorul volum al seriei. Îi mulţumesc editurii Petale scrise şi pentru faptul că mi-a oferit posibilitatea de a descoperi o scriitoare româncă ce atrage cititorul cu cărţile sale. Această carte mi-a oferit toate emoţiile posibile – descoperirea iubirii, tristeţe, zâmbete, tachinări, dialoguri spumoase şi redescoperirea fiorilor oferiţi de prima pasiune, precum şi primul sărut al unei fete.


Este posibil să îți placă și

2 Comments

  1. Mulțumesc pentru recenzie. Mi-e dor de personajele din această serie.

  2. […] cum vă menţionam şi în recenzia primului volum, Fiica regelui, recenzie ce o puteţi citi aici, povestea de iubire desfăşurată la începutul secolului al XV-lea, în regatul Lycaste, îi are […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *