Recenzii

Recenzie Ucenica Vrăjitoare de James Nicol

Recenzie Ucenica Vrăjitoare de James Nicol 

Titlu: Ucenica Vrăjitoare

Autor: James Nicol

Nr. pagini: 256

An apariție: 2018

Editură: RAO

Disponibilă: Aici!

* RECENZIE * 


Scriitorul James Nicol, în romanul său fantasy, „Ucenica Vrăjitoare”, reuşeşte să creeze pentru copii o lume magică în care vrăjitoarele ajută populaţia împotriva pericolelor apărute sub formă de demoni, mucinei, deochi, creaturi marine sau alte creaturi venite să deranjeze comunitățile umane.
Romanul debutează cu examenul de evaluare a tinerilor vrăjitoare, iar Arianwyn Gribble este una din vrăjitoarele ce vor intra în examen.


„Arianwyn era neliniștita. Ceva nu era în regulă. Își zise că ar fi trebuit să se bucure. În curând, avea să i se îndeplinească visul: tot ce-și dorise dintotdeauna fusese să slujească Regatul, la fel ca mama și bunica ei, la fel cum făcea tatăl ei încă… dar senzația de groază persista.”


Pe lângă presiunea examenului în sine, Arianwyn simte că trebuie să nu-şi dezamăgească bunica care a învățat-o diferitele lecții despre vrăji, bunică celebră în rândul vrăjitoarelor vârstnice, bunica Stronelli ce face parte din Consiliul Înțelepților.
Cu toate aceste emoții şi presiunea constantă de pe umerii protagonistei, examenul de evaluare nu merge conform planului, astfel încât, vrăjitoarea nostră nu primește titlul de vrăjitoare debutantă, ci de ucenică vrăjitoare şi este trimisă într-un oraş îndepărtat, situat lâ ngă Pădurea Mare, în oraşul Lull, ce nu a avut nevoie de vrăjitoare de foarte mult timp.
Încă de pe drumul cu autobuzul până în sat, pentru personajul nostru începe aventura ce ne va ţine în suspans pe tot parcursul cărţii.


Arianwyn îşi face prietenii noi, o tânără simpatică, Salle, ce îşi doreşte să devină actriță şi care o va ajuta pe Wyn să se integreze în noua ei lume. Reîntâlnirea cu prietenii vechi o fac să creadă că uneori oamenii se pot schimba în bine, dar oare aşa să fie? 
Grimma este nepoata primarului din Lull şi o fostă colegă de şcoală cu care simpatica noastră Wyn nu s-a înţeles niciodată, dar vor ajunge să lucreze împreună iar greșelile unei vrăjitoare pot uneori să fie devastatoare şi pot duce la pierderi de vieţi omeneşti.  Ce se întămplă când o vrăjitoare, fie ea şi ucenică, este fascinată de un simbol magic străvechi şi mistic ce o atrage ca un magnet să îl creeze şi să se abandoneze lui?


„Arianwyn inspiră adânc încă o dată şi începu să schiţeze simbolul, care pluti câteva secunde în aer. Era întunecat. Negru. Spre deosebire de simbolurile cardinale, nu emana căldură, în schimb era rece ca piatra.”


Ce se va întămpla cu cetăţenii oraşului Lull şi cu personajul feminin principal?
Nu am să vă povestesc peripeţiile ucenicei vrăjitoare, dar pot spune că scriitorul ne-a oferit o lume fantasy în care există şi demoni buni, iepuraşi de lună iubitori, magie bună, dar şi rea, prietenii adevărate precum şi unele false. O carte pentru copii între 10-14 ani, dar pe care şi adulţi o pot citi lejer într-o zi răcoroasă de toamnă.
Mulţumesc Edituri Rao pentru această carte oferită spre recenzie.

Este posibil să îți placă și

1 Comment

  1. Panait Nicoleta says:

    Pare interesantă…chiar mă uitasem zilele trecute la ea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *